Το κατάστημά μου
LOADER
Μενού
Προϊόντα
Πώς μπορώ να λάβω επιστροφή ΦΠΑ για αγαθά που αγόρασα από την PEPCO;

01

01

Ζητήστε από το προσωπικό του καταστήματος ένα έντυπο ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ

Πριν πληρώσετε για τα προϊόντα σας, ζητήστε από ένα μέλος του προσωπικού του καταστήματος PEPCO ένα έντυπο ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ. Στη συνέχεια, το μέλος του προσωπικού θα σας ζητήσει το έγκυρο διαβατήριό σας προκειμένου να συμπληρώσει το έντυπο για εσάς. Μόνο τα άτομα που ζουν εκτός της επικράτειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δικαιούνται επιστροφές ΦΠΑ.

02

02

Πάρτε μαζί σας τη συμπληρωμένη φόρμα

Συλλέξτε το διαβατήριό σας και το συμπληρωμένο ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ έντυπο μαζί με τη συνημμένη απόδειξη για τα προϊόντα σας.

03

03

Θυμηθείτε τη σφραγίδα του τελωνείου

Πριν από την αναχώρηση από τη χώρα πάρτε συμπληρωμένο ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ έντυπο σας στο Τελωνείο για να σφραγιστεί.

04

04

Για την επιστροφή, επισκεφθείτε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Global Blue

Λάβετε την επιστροφή του ΦΠΑ σας επισκεπτόμενοι ένα γραφείο ή έναν αντιπρόσωπο της Global Blue Customer Service και παρουσιάζοντας το διαβατήριό σας και το ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ έντυπο τελωνειακής σφραγίδας.
Να θυμάσαι!

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ κατά την αγορά των αγαθών σας, εάν η συνολική αξία των αγορών σας (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), όπως αναφέρεται στο προσωπικό σας ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ έγγραφο που εκδόθηκε από έναν μόνο πωλητή (δηλαδή ένα μόνο κατάστημα PEPCO), ανέρχεται σε τουλάχιστον 200,00 PLN.

Ο ΦΠΑ σας μπορεί να επιστραφεί εάν μεταφέρετε τα αγαθά που αγοράσατε άθικτα στις προσωπικές σας αποσκευές εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης το αργότερο την τελευταία ημέρα του τρίτου μήνα μετά τον μήνα της αγοράς και το Τελωνείο έχει επιβεβαιώσει την εξαγωγή αυτών των αγαθών στο προσωπικό σας ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ έγγραφο, όπως εκδόθηκε από την PEPCO.

Δεν είναι δυνατή η επιστροφή αγαθών που υπόκεινται στην ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ υπηρεσία.

Εξυπηρέτηση Πελατών

Ίσως να σας ενδιαφέρουν επίσης: